ŠTAMPA SLIKA NA PLATNU

Štampa na slikarskom platnu, odnosno kanvasu trenutno zamenjuje sve druge načine reprodukcija umetničkih radova poznatih slikara i način je da ukrasite svoj živorni prostor slikama koje volite. Brza štampa, kvalitetne i neškodljive ploter boje, kao i veoma kvalitetno platno i ram, izdvajaju nas od drugih. Među retkima smo koji pored kvaliteta štampe na platnu misle i na zdravlje, tj. ekologiju. Ploter koji koristimo za štampu na slikarskom platnu koristi boje na bazi vode. Nema štetnih isparenja kao u slučaju solvent boja, pa su slike na slikarskom platnu odštampane kod nas potpuno bezbedne i za postavljanje u dečijim i spavaćim sobama.

Ne samo za vaš dom, već i za caffe ili restoran, digitalna štampa na platnu je savršen način da enterijeru date jednu sasvim novu notu i da ga učinite toplijim i lepšim.Reporodukcije neke umetničkee slike, ili vrhunska fotografija grada odštampana na platnu sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Posebno impresivne mogu biti fotografije iz više delova, a ljubitelji putovanja i avantura će sigurno voleti poznate svetske znamenitosti štampane na platnu.

Slike koje štampamo na slikarskom platnu - kanvasu postavljamo na blind ram napravljen od netretiranog sušenog bora, pa je to još jedna od prednosti u pogledu zdravlja. Slika štampana na slikarskom platnu i zategnuta na blind ramu može biti idealno rešenje kako po ceni, tako i po kvalitetu štampe. Dimenzije slika na platnu mogu biti različite, a uglavnom su definisane u dogovoru i po potrebi naručioca.


Štampa slika na slikarskom platnu kao poklon

Štampa slika na platnu nije ograničena samo na umetnička dela i njihovu reprodukciju. Na platnu se mogu štampati razni motivi, portreti, fotografije poznatih ličnosti, poruke i slično. Zbog raznolikosti motiva i mogućnosti štampe u visokoj rezoluciji čime se dobija jasna slika, štampa na kanvasu se može koristiti i za izradu personalizovanih poklona dragim osobama.


Kako se radi štampa na slikarskom platnu

Štampa na slikarskom platnu se radi na kvalitetnom pamučnom platnu a sam proces štampe se odvija na foto ploteru poslednje generacije CANON, sa boajma na bazi vode i rezolucijom od 2880x1440dpi. Nakon štampanja fotografija na platnu se zaštićuje dva puta ekološkim akrilnim premazom na bazi vode i nakon sušenja se zateže na blind ram. Blind ramovi se prave od borove sušene letvice debljine 2cm. Napominjemo još jednom da su boje i sav materijal korišćene za štampu slika na platnu potpuno ekološki i neškodljive po zdravlje.


Fotografije za štampu zajedno sa željenom veličinom možete poslati na studio@dzophotography.com

CANON imagePROGRAF PRO-4000

U nastavku pogledajte neke od motiva fotografija na platnu. Fotografije mogu biti iz jednog ili više delova.